Pris uten mva |  Pris inkl. mva

Miljø

Vi gjør vårt beste for å passe på miljøet, fordi vi har alle et ansvar for å passe på planeten vår. Vi har, som virksomhet, fokus på gode, solide produkter med lang levetid. Vi er påpasselige med å gjenbruke de ressursene vi kan. Vi har selvfølgelig resirkuleringscontainer for papp og papir og i 2018 installerte vi nye solcellepanel på fabrikkbygget. På den måten kunne vi redusere vårt forbruk av ordinær strøm, laget av, blant annet kullkraft. Våre solcellepanel dekker, stort sett, hele vårt strømforbruk i perioder med mye sol. Dette tilsvarer en produksjon på 25 kWh, når solen er sterkest, eller med andre ord, like mye strøm som fem normale husstander.

Her hos Stickerland er vi forsiktige med å kalle noen produkter ”grønnere” enn andre, da det ikke er et enkelt regnestykke. Råvarer har nemlig en tendens til å reise kloden rundt, mange ganger, før de ender opp som produkter, som du kjøper. Vi gjør det vi kan for at de varene du kjøper er så kortreiste som mulig.

Vi støtter en verdensomspennende CO2-beskatning, som også noen av verdens ledende økonomer gjør. En CO2-beskatning vil synliggjøre, via prisen på de ulike produktene, hvor stort avtrykk de forskjellige varene har hatt på klimaet. Det blir også billigere for deg å kjøpe de mest miljøvennlige produktene.

Vi anbefaler alltid kvalitet

Frem til varene på verdensplan blir mer gjennomskuelige for miljøet, anbefaler vi at du som forbruker tenker over kvaliteten på produktene. Et produkt som, på kort sikt er bedre for miljøet, kan jo ende opp med å være det dårligste, hvis du iberegner god kvalitet og dermed lang levetid for produktet. Kjøper du en emaljepin av god kvalitet har den, på kort sikt, et større klimaavtrykk enn feks et klistremerke til tøyet har. Men tenker du på at man anvender pinen i mange år, mens klistremerket kastes etter et par dager, er sannheten en annen.

Hos Stickerland anbefaler vi alltid kvalitet. Vår opplevelse er at det lønner seg i lengden og vil, i det lange løp, sette et mindre klimaavtrykk.

Les mer om CO2-avgift her: https://www.carbontax.org/

  

 

Vi resirkulerer pappemballasje

Vi gjenbruker så mye papp vi kan. Dette gjør vi fordi de pappeskene som brukes til tunge ting, er dobbelt- eller trelagsesker. Denne typen pappesker krever masse energi å produsere. Slik kan vi spare planeten for mye unødvendig ressursbruk ved bare å benytte de samme eskene enda en gang. Les mer om hvorfor miljøvennlig emballasje er viktig.

  

Vi genbruger "grimme" kasser

Vi genbruger så meget pap vi kan. Det gør vi, da de kasser, som bruges til tunge ting, er dobbelt eller tredobbelt lags kasser. Denne type papkasser kræver en masse energi at producere, så vi kan spare planeten for en masse unødvendigt ressourcespild ved bare at bruge de store papkasser en enkelt gang mere. Læs mere hvorfor miljøvenlig emballage er vigtigt


Vi har CO2-nøytralisert ditt besøk på vår nettside

Når du handler på stickerland.no er ditt besøk klima-nøytralisert. Det vil si at all den strømmen som vår server og din pc bruker på den tiden du handler, er CO2-nøytralisert. Det gjøres, helt enkelt, ved å kjøpe andeler i prosjekter som er CO2-reduserende og som støtter fornybare energikilder. Se etter ”CO2-nøytralt nettsted”-logoet for å være sikkert på at din tid på nettet er trukket fra i det store klimaregnestykket. Badgeland var faktisk en av de førte virksomhetene som meldte seg på denne formen for CO2-nøytralisering.

 

NYHET: Vi får strøm fra strømselskapet Vindstød. Så, ut over vår egen produksjon fra våre solcellepanel, supplerer vi med strøm fra vindmøller.